web tarayıcı

haber 7

31 Ocak 2009 Cumartesi

PARDUS İYİ Mİ KÖTÜ MÜ?

Ynt: Pardus u nasıl kaldırabilirim???? </DIV>


Alıntı:</DIV>

H@ckerCesur tarafından iletildi. <IMG class=inlineimg title="Mesajı göster" alt="Mesajı göster" src="http://www.hardwaremania.com/forum/hard/buttons/viewpost.gif" border=0> </DIV> Selamlar... Aslında format atmaktan kaçmasan iyi olurdu. Ya da en azından günde en az 5 bilgisayara format atan bir teknik servis elemanı için bana kolay geliyor. Herneyse Format atmadan çözme yollarına bakalım biz.
Eger XP cye Pardusu da Dye kurduysa sorun yok d deki önemli bilgilerini c ye atıp dyi biçimlendir derim.
Ama Her iki işletim sistemi de C'ye kuruluysa işte o zaman biraz ugraşman gerekecek. İlk iş olarak açılış menüsünden Pardus seçenegini kaldır...
Bunun için Bilgisayarım sagtuş özellikler >> Gelişmiş >> Başlangıç ve Kurtarma Bölümü altındaki >> Ayarlar 'a Tıkla ve ordan Pardus yazan seçenegi kaldır...
Daha Sonra Bilgisayarı winxp ile aç ve Unlocker Programini kurarak Pardusa ait olan sistem dosyalarını C sürücüsünden sil. Unlocker ile rahatça silebilirsin.
En sonunda ise sistemine güzel bir disk birleştirme ve Regedit tarama programlarıyla tarat... Eğer program istersen yaz sana isimlerini ve linklerini söylerim...</DIV>

</DIV>1.si Pardus'ta c, d diye adlandırma yoktur. Windowsta pardus olan bölümü göremezsin. D: diye bir kısım varsa bu pardus bölümü değildir.
2.si Pardus ve Windows aynı bölüme kurulamaz. Kullandıkları dosyalama sistemleri farklıdır.
Pardusu bilgisayardan kaldırma kısmına gelirsek, xp'ye format atmanız gerekmiyor. Eğer pardusta silinmemesi gereken dosyalarınız varsa bunları pardusta sistem'deki depolama ortamı'ndaki windows yüklü kısıma kopyalayabilirsiniz. Pardusu kaldırdığınızda, bilgisayar açıldığında pardus mu windows mu açılsın diye seçim yaptığın Grub programı çalışmayacağı için bilgisayar açılmayabilir. Önelikle bunu engelleyeceğiz.
Bilgisayarı Windows XP cdsi ile açın ve kurtarma konsoluna gelip komut olarak Alıntı:</DIV>

fixmbr

</DIV>yazın.
Bilgisayarı yeniden açtığınızda pardus-windows seçiminin kalmadığını göreceksiniz. Bilgisayarınız doğrudan windowstan açılacaktır.
Sıra geldi pardus için kullanılan alanı boşaltıp windows için kullanılabilir hale getirmeye.
Windows'ta Denetim masasında "yönetimsel araçları" (administrative tools) açıp orada "bilgisayar yönetimi" (computer management) açın. "depolama" (storage) kısmında "disk yönetimi"(disk management) seçin. Orada disk bölümlerinizi göreceksiniz. "Bilinmeyen disk bölümü" (unknown partition) yazan bölümler pardusun kullandığı bölümlerdi. Bunlara sağ tıklayıp sil derseniz bu bölümleri siler ve boş bir bölge oluşur. Buraya sağ tıklayıp yeni disk bölümü oluşturabilirsiniz.
İşleminiz tamamlanmıştır.</DIV>

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi